код.62615. Поземлен имот 3500м2, намиращ

 • 7,414€
Старосел, България
Продажби
код.62615. Поземлен имот 3500м2, намиращ
Старосел, България
 • 7,414€

Преглед

 • Земеделска Земя
 • Вид на имот

Описание

код.62615. Поземлен имот 3500м2, намиращ се на около 600 метра от яз. Бански дол, и наоколо 2 км от с. Беловица, северно от селото. Близостта на имота вкл. до яз. Пясъчник го прави идеален за любители на риболова за престои с каравани, кемпери, палатки, за релакс сред чистата природа. Административно се намира в землището на Старосел.

 

* Старосел отстои на 20 км от гр. Хисаря, на 49 км от гр. Пловдив, на 45 км от гр. Карлово, на 128 км от гр. София.Населението наброява приблизително 1250 души. Село Старосел се намира под южните склонове на Същинска Средна гора, с надморска височина на района е 300 м. Релефът на района е формиран от меките склонове на Средна гора, който на юг постепенно преминава в Горнотракийската низина. Зимата тук е топла и мека, сняг се задържа средно 27 дни в годината. Пролетта е ранна и сравнително топла. Лятото се характеризира с високи температури през месеците юли и август, ниска влажност и слаби ветрове. Есента е слънчева, топла. Средната годишна температура на въздуха е 11,5 0С. През селото протича река Пясъчник, която се влива в едноименния язовир – най-големият в района. Селото е благоустроено. Инфраструктурата е поддържана и се обновява постоянно. Изградени са електропреносна, водоснобдителна и съобщителна мрежи. В процес на изграждане е канализационната. Тук функционират основно училище, читалище, целодневна детска градина, лекарска и стоматологична практики. Редовен автобусен транспорт свързва населените места в областта. В близост се намира автомагистрала “Тракия”, подбалканската автомагистрала и ЖП отклонението от линията Пловдив-Карлово. Районът на Старосел е вторият, след Казанлъшката долина, където са съсредоточени множество различни обекти на древнотракийския политически и религиозен живот. Тук са открити шест храма, пет от които уникални, няколко богати царски погребения, комлекс. След откриването на археологическите обекти, Старосел става изключително популярна дестинация, както сред българи, така и сред чужденци. Тук освен винен и културен туризъм, могат да се практикуват балнеотуризъм, конгресен туризъм, еко- и пешеходен туризъм, селски туризъм, ловен туризъм. Тракийският култов комплекс е един от 100-те национални туристически обекта. В Четинова могила са намерени останки от най-внушителния Тракийски храм, създаден през V век пр. Хр.
Интерес сред туристите предизвиква и винен комплекс Старосел, който се състои от винарска изба, дегустационна зала, конферентна зала, хотел, ресторант, СПА център и фитнес. Винарската изба е с капацитет на преработка 1000 тона грозде годишно и е с уникална за България технология на производство. Технологията включва специална техника на ферментация и селекция на гроздето. Интересна атракция е дестилерията на гроздето. Дегустационната зала на комплекс Старосел, наричана новия храм на бог Дионисий запознава гостите с комплекса и разкрива тайните на вино производството. Само на 20 км от селото се намира гр. Хисаря, който е туристическия център на общината. Известен с минералната си вода още от дълбока древност, градът предлагат много възможности за почивка, лечение и развлечения.

** За максимално бърза информация по офертите, които Ви интересуват, моля пишете ни /кода на офертата и въпроси/ по Viber чат на тел. 0894 216 451!
КОНТИНЕНТАЛ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – работи за Вас 24/7 уведомен по Вайбър чат.

 

Детайли

Обновено на март 26, 2024 at 9:52 pm
 • Цена в €: 7,414€
 • Вид на имот: Земеделска Земя
 • Статус на имот: Продажби
 • Адрес Старосел, България
 • Град Пловдив, област
 • Пощенски код 4175

Удобства в района

Запиши час за оглед

Вашата информация

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Континентал движи недвижимото
 • Континентал движи недвижимото