код.62596.Двуетажна къща

 • 50,700€
Новаково, България
Продажби
код.62596.Двуетажна къща
Новаково, България
 • 50,700€

Преглед

 • Къща
 • Вид на имот
 • 70

Описание

код.62596.Двуетажна къща със самостоятелен двор /620кв.м./ в село Новаково, община Асеновград, област Пловдив. Разстояние от Пловдив – 40км., от Асеновград – 15 км. Имота е с много голям потенциал. Нуждае се от ремонт. Разпределението на къщата е следното: 1 етаж /камък/ – коридор, кухня, всекидневна, изба на дялан камък и дървени греди; 2 етаж /тухла/ – две спални помещения и голям коридор. Първи етаж – изграден от дялан камък, както и западната цяла стена е камък Втори етаж – гредоред и тухла. Терена на имота е равен, подходящ както за затревяване с райграс, така и за зеленчукова градинка. Асфалтирана улица с възможност за свободно паркиране. Около имота има обитаеми къщи с добри съседи, а в същото време предразполага и уединение. Новаково е сгушено в подножието на Западните Родопи, на 470 м н. в. Релефът е разнообразен, а въздухът е изключително чист. Село Новаково е с целогодишен достъп, през зимата има отлично снегопочистване, без проблеми във водоснабдяването. Лесен достъп по републиканската пътна мрежа по новоасфалтиран /2023г./ път от Пловдив и Асеновград, както и автобусен ежедневен транспорт от Пловдив и Асеновград. Селото е с изцяло българско население, красива действаща православна църква. Много от жителите му пътуват ежедневно за работа до Пловдив и Асеновград. Новаковският балкан има няколко изградени и добре поддържани туристически пътеки, удобни за разходка и пешеходен туризъм. Близо до селото се намират и няколко язовира за любителите на риболова. Новаковският балкан е място и за лов. Разположението на селото дава възможност за много еднодневни разходки по еко-пътеки, посещение на Перперикон и с. Татул, а също и посещения на Асенова крепост, Бачковския манастир, Кръстова гора и култовото тракийско светилище „Белинташ“ при село Врата. Района е подходящ както за целогодишно живеене, така и за ваканционен имот. Изглед от жилището – планина.

 

* * Моля пратете ни кода на имота от описанието му с SMS или Viber на тел. 0894 216 451!
КОНТИНЕНТАЛ ДВИЖИ НЕДВИЖИМОТО – 24/7 с SMS или Viber!

* Село Новаково се намира в община Асеновград, в планински район в полите на Родопите, на главния път Пловдив – Асеновград – Кърджали. Новаково е на разстояние 42 км от Пловдив, на 53 км от Кърджали, и на 22 км от Асеновград. Население 330 души, 506 м надм. вис., земл. 50км2.
В селото има 480 къщ които живеят българи, християни.
Училището в селото е затворено и не функционира от няколко години поради намаляване броя на децата. В селото функционира Народно читалище „Христо Ботев 1928 г.”, което развива дейност чрез различни кръжоци, клубове и школи по изкуствата. Има действаща група за изворен фолклор, която участва на различни фолклорни форуми. На 10 км от селото се намира хижа „Сини връх“, до която има асфалтов път и маркирана туристическа пътека. На 40 минути от хижата се отива на връх Дълга поляна, от където се открива красива гледка към Пловдив и Тракийската низина.
На 2 км от селото има спортно-конна база.
Близо до селото е язовир „Мечка“, където е разрешен риболовът. Новаковският Балкан е подходящ и за лов.
Около селото има 19 параклиса, които са достъпни за посещения. През 2020 г. в местността „Света Троица“ над селото, до едноименния параклис, е изграден и монтиран 10-тонен кръст, с височина 10,5 м. През 2021 г. мястото е допълнително облагородено с кът за отдих и осветление. Съоръженията са изградени с дарения и от местни жители, предприемачи и членовете на ловната дружина в село Новаково.
Ежегодно се правят събор на селото на Спасовден и двудневен съвместен събор със с. Тополово, на които свирят едни от най-големите оркестри за народна музика.

 

Детайли

Обновено на март 11, 2024 at 9:25 pm
 • Цена в €: 50,700€
 • Размер на имот: 70 m²
 • Вид на имот: Къща
 • Статус на имот: Продажби
 • Квадратура на двор: 630
 • Вид строителство: Тухла
 • Брой етажи: 2
 • Адрес Новаково, България
 • Град Пловдив, област
 • Пощенски код 4262

Удобства в района

Запиши час за оглед

Вашата информация

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Континентал движи недвижимото
 • Континентал движи недвижимото