код 62453. Парцел 720м2 с ток, вода, и прилежащ път към него

 • 72,500€
Първенец, България
Продажби
код 62453. Парцел 720м2 с ток, вода, и прилежащ път към него
Първенец, България
 • 72,500€

Преглед

 • Парцел
 • Вид на имот

Описание

код 62453. Парцел 720м2 с ток, вода, и прилежащ път към него 70м2 (чиста площ 650м2) в началото на селото посока от Пловдив. Имотът е с издадено разрешение за строеж, т.е може да се започне да се строи веднага, има всички необходими части на инвестиционен проект заверени в община Родопи и заплатена държавна такса за издаване на разрешение за строеж. Проектирана е еднофамилна къща на два етажа с РЗП 250м2 и просторна веранда към първия етаж 40м2, подпокривно пространство с размер 124м2, което може да се използва като ателие или работен кабинет. Към документацията има всички необходими документи: становища от ВиК, ЕВН и Басейнова дирекция. Парцела е долепен до последните къщи на селото и е разположен на много хубаво място на 150 м. от главния път с прекрасна гледка към Родопите. Жилищната сграда е двуетажна, разположена в северната част на УПИто. На първият етаж са разположени просторна дневна с кът за хранене и почивка, кухня, спалня, килер, баня с тоалетна, склад и стълбище. От дневната се излиза на голяма веранда с изглед към Родопите. На втория етаж са проектирани три спални от които една родителска със собствена баня и тоалетна, дрешник, перално помещение, втора баня с тоалетна и тераса. Всички стаи и на двата етажа са големи и просторни. Сградата е монолитна със стоманобетонови колони, греди, плочи, стреха, тухлени стени и дървена покривна конструкция с покритие от керемиди. Нивото на първия етаж е на 0.60 м от нивото на прилежащия терен. Като защита от монопола на ВиК Пловдив, към проекта има и одобрен проект за сондаж за задоволяване на собствените битови нужди от вода на сградата и парцела.

 

* С. Първенец е разположено на стратегическо място – покрай река Върлищица, само на 10 км южно от Пловдив. Граничи със селата Марково, Брестовица, Храбрино и квартал Коматево само на 3 км. Селото има равнинна и планинска част, с прекрасна вилна зона с изглед към равнината, свързваща селото със с. Марково. Релефът е равнинно-хълмист, със средна надморската височина от 450 м. Климатът в района е преходно-континентален, като се характеризира с мека зима със средна температура около 0?С и топло сухо лято със средна температура около 24?С. Селото е благоустроено и с отлично уредена инфраструктура, като включва пълна електрификация.водоснабдителна система, частична канализация, телефонизация, интернет и кабелна телевизия., Село Първенец е известно и с това, че в землището му е и най-голямата Зеленчукова борса в България. На около 14 км преминава европейски път Е80, второкласен път 86 преминава на около 5 км от селото и го свързва с градовете Пловдив и Асеновград. Първенец разполага с редовен автобусен транспорт от и за Пловдив. Има кметство, основно училище, целодневна детска градина, читалище и църква. Общопрактикуващи лекари и стоматолог обслужват населението на селото. Има изградена мрежа от търговски обекти и заведения.Удобния връзка на селото с гр. Пловдив, дава добри възможности за младите хора, които работят или учат в Пловдив, но живеят в Първенец. Празникът на селото, на който се прави и традиционният събор, е на 21 май, празник на „Св. св. Константин и Елена“, както и през пролетта се провежда кукерско шествие.

** За максимално бърза информация по офертите, които Ви интересуват, моля пишете ни /кода на офертата и въпроси/ по Viber чат на тел. 0894 216 451!
КОНТИНЕНТАЛ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – работи за Вас 24/7 уведомен по Вайбър чат.

Детайли

Обновено на февруари 12, 2024 at 3:07 pm
 • Цена в €: 72,500€
 • Вид на имот: Парцел
 • Статус на имот: Продажби
 • Адрес Първенец, България
 • Град Пловдив, област
 • Пощенски код 4110

Удобства в района

Запиши час за оглед

Вашата информация

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Континентал движи недвижимото
 • Континентал движи недвижимото