код 62221. Поземлен имот 2500м2,, нива, кат. 4-та. Земята се намира в дясно от пътя за летището, след прелеза.

 • 26,000€
Крумово, Bulgaria
Продажби
код 62221. Поземлен имот 2500м2,, нива, кат. 4-та. Земята се намира в дясно от пътя за летището, след прелеза.
Крумово, Bulgaria
 • 26,000€

Преглед

 • Парцел
 • Вид на имот

Описание

код 62221. Поземлен имот 2500м2,, нива, кат. 4-та. Земята се намира в дясно от пътя за летището, след прелеза.

* Крумово е на 9 км от Пловдив, на 12 км от гр. Асеновград, и на 3 км от международното летище ”Крумово”. Население 2963 души, 154 души/km?, землище 19 269 km?, надм. височина 165 m. Релефът е равнинно-хълмист, климатът в района е преходно-континентален, като се характеризира с мека зима със средна температура около -2?С, лятото е топло и сухо със средна температура около 28?С. Селото е благоустроено и с отлично уредена инфраструктура, която включва пълна електрификация, водоснабдителна система, телефонизация, интернет и кабелна телевизия. Пътната мрежа е добре развита и включва първокласни и второкласни асфалтови пътища.
Междуградски транспорт свързва селото с гр. Пловдив и околните населени места. Крумово е част от жп линията Пловдив-Свиленград с разклонение за Асеновград. Има основно училище, детска градина, детски ясли, читалище с библиотека, две църкви и параклис. Река Марица преминава на около 8 км от него, а на 2 км. е река Чая. Местността е блатиста. Най-добре вирее лозевият масив познат като „Крумовски мавруд“. Виното, направено от него, е отличено с много награди и първи места в България. Едни от най-значителните са могилите, тоест могилния некропол, наброяващ осем такива в и около селото – „Писаровата могила“ позната от старо време като Орта тепе, „Жалваровата могила“, „Митрова могила“, от която била изровена каменна плоча с размери 1,50 м на 0,60 м., а в „Конска могила“, били намерени останки от подобна такава плоча, според изследователи могилите в и в близост до селото са надгробни могили на древните траки, Втори паметник на древността и безспорен свидетел за връзки с тракозаселници е римския водопровод, прекосяващ местността в края на селото, изграден от печени глинени тръби и големия някогашен извор с течаща вода. Третият исторически обект, който привлича вниманието на всеки е „Римския мост“, намиращ се на половин километър северозападно от селото, някога е свързвал крепостния град Филипопол с негови подчинени провинции. Съборът на селото е на 23 септември.

** За максимално бърза информация по офертите, които Ви интересуват, моля пишете ни /кода на офертата и въпроси/ по Viber чат на тел. 0894 216 451!
КОНТИНЕНТАЛ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – работи за Вас 24/7 уведомен по Вайбър чат.

Детайли

Обновено на декември 25, 2023 at 4:16 pm
 • Цена в €: 26,000€
 • Вид на имот: Парцел
 • Статус на имот: Продажби
 • Адрес Крумово, Bulgaria
 • Град Пловдив, област
 • Пощенски код 4112

Удобства в района

Запиши час за оглед

Вашата информация

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Континентал движи недвижимото
 • Континентал движи недвижимото