код 62206. Панорамен имот със застроена площ 500м2 на площ от 8400м2

 • 75,000€
Бабек, Bulgaria
Продажби
код 62206. Панорамен имот със застроена площ 500м2 на площ от 8400м2
Бабек, Bulgaria
 • 75,000€

Преглед

 • Парцел
 • Вид на имот

Описание

код 62206. Панорамен имот със застроена площ 500м2 на площ от 8400м2 на спокойно и прекрасно място, състоящ се от две каменни сгради. 1. Каменна постройка 120м2, нуждаеща се от тотален ремонт, с изключително красива архитектура от каменни дебели. След реновиране би била уникална къща, за лично ползване или къща за гости, бутикова винарна.,ЕКО къмпинг, ЕКО туризъм, мандра и други. 2. Селкостопански постройки с площ 400м2. – нуждаещи се от ремонт. 3. Бетонни основи за хале с площ 800м2. В имота има ток и вода и е подходящ и за изграждане на ФВЦ, тъй като попада в географска локализация с най – висок коифициент на слънчево греене в България. Имота попада в единствената БИО ОБЩИНА в България – т.нар. Намира се в подножието на Средна гора, едновременно с това от към юг с неповторим от високо изглед към Горнотракийската низина и към Пловдив. Района се характеризира с уникална природа, в диаметър от няколкостотин километра няма вредни производства, чист въздух и спокойствие. В околността има няколко язовира за риболов. Имотът е с огромен потенциал, включително за европейско финансиране по програмите за развитие на селските райони.

* Село Бабек се намира в подножието на Сърнена Средна гора. Граничи на север със село Свежен, на изток – село Розовец, на юг – село Зелениково, на запад-село Златосел.
Географските и почвено-климатичните условия са благодатни за развитието и отглеждането на маслодайна роза и други етерично-маслени култури.
Население 60души, земл. 16,7км2, надм. вис. 400м. Населението е с източноправославна религия. Останали са само възрастни хора. Както във всяко малко или голямо българско селище в обращение са различни легенди за наименованието и възникването на селото. Легендата разказва, че преди векове основателка на селото е една баба дошла по тези места с порасналите си синове и дала името на селото. Селото има действащо читалище с добре поддържана библиотека.

** За максимално ефективна информация по офертите, които Ви интересуват, моля пишете ни /кода на офертата и въпроси/ по Viber чат на тел. 0894 216 451! С клиенти без Вайбър работим, но след като приключим с първокласните клиенти с Вайбър.
КОНТИНЕНТАЛ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – работи за Вас 24/7 уведомен по Вайбър чат.

Детайли

Обновено на декември 20, 2023 at 5:56 am
 • Цена в €: 75,000€
 • Вид на имот: Парцел
 • Статус на имот: Продажби
 • Адрес Бабек, Bulgaria
 • Град Пловдив, област
 • Пощенски код 4156

Удобства в района

Запиши час за оглед

Вашата информация

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Континентал движи недвижимото
 • Континентал движи недвижимото