код 62203. Парцел 180м2 в суперцентър /на 500м от площада

  • 83,000€
Асеновград, Bulgaria
Продажби
код 62203. Парцел 180м2 в суперцентър /на 500м от площада
Асеновград, Bulgaria
  • 83,000€

Преглед

  • Парцел
  • Вид на имот

Описание

код 62203. Парцел 180м2 в суперцентър /на 500м от площада/, в кв. Свети Георги на малка и тиха улица, срещу детска градина и в близост до реката и училище.
Градоустройствения план позволява строеж КК 10 м. и плътност на застрояване 70%. При интерес възможност за закупуване на 90м2 съседен парцел граничещ на калкан. Сега върху имота има стара къща.

*Асеновград се намира на 15км южно от Пловдив и е най-големият необластен град в България, най-големият град в Родопите, втори по големина в област Пловдив и адм. център на община Асеновград. В Асеновград влизат и кварталите Горни Воден и Долни Воден. Население 51000 души /19 място по големина в България/, земл. 78км2, надм. вис. 270м. Над самия град се намират останките от Асеновата крепост, стара крепост, която при цар Иван Асен II е подсилена и е превърната във важен военен пост в отбраната на южните граници на Второто българско царство.
Градът е известен с многото си църкви, манастири и параклиси и често е наричан Малкият Йерусалим. Известен е и като „Градът на булчинските рокли“ поради големия брой ателиета и магазини за сватбени рокли и аксесоари.
Преобладаващият брой от жителите на Асеновград са българи, като в града има представители на турския и циганския етнос.
На 30 km от града се намира скалният феномен Белинташ. Други природни забележителности са резерватът Червената стена в землището на село Бачково, пещерата Топчика, местността Усойката (в землището на село Добростан) и местността Лале баир в землището на града. Лале баир се намира югоизточно от града и е едно от малкото места, където се среща балканският ендемит – родопско лале. Усойката, която има площ два хектара, е обявена за природна забележителност през 1977 г. Природни забележителности има и по туристическия маршрут, тръгващ от парка „Св. Трифон“, през местността „Корудере“, преминаващ през няколко планински заслона и една хижа („Момина сълза“) и достигащ, съответно, до историческия лагер „Гонда вода“, „Безово“ или „Добростан“. Интересен е панорамният планински път от местността „Параколово“, по върха на билото на планината през параклиса „Св. Илия“ до манастира „Св. Петка“. Този маршрут се минава за около 2 часа и половина в едната посока. Общо казано, околностите на Асеновград са лесни и достъпни за туристически походи и същевременно предоставят на туристите изключително красиви и живописни природни гледки.
Горският фонд на община Асеновград e 289 540 декара, от тях 145 510 декара се ползват за производствени цели. Добре е развита дървопреработващата промишленост.
Асеновград е известен и в чужбина със своята запазена винарска традиция и по-точно със станимашката малага и асеновградския мавруд.
Около града са построени няколко големи промишлени предприятия:
комбинат за цветни метали (КЦМ-АД, най-големият на Балканите), мелница за производство на брашно, завод за полимерни опаковки (Асенова крепост ЕАД, завод за преработка на отпадъчна пластмаса (Химик АД, единствен в България), завод за калциев карбид, негасена вар, калциев карбонат преципитат, опаковани фино очистена гасена вар и варови разтвори. По пътя за Козаново има завод за производство на захарни изделия. Асеновград е прочут и с производството на консервни кутии и детски храни и пюрета.
В днешно време градът е известен и с множеството си магазини за булчински рокли и аксесоари. В града се развива също така консервна промишленост, производство на пластмаси, части за металорежещи машини, винарска промишленост и други.
В последните години се забелязва тенденцията за урбанизиране на териториите около първокласния път Асеновград – Пловдив. Погледнато в перспектива се очаква в близките 10 години Асеновград и Пловдив да се съединят в една голяма икономическа агломерация. За изграждането и функционирането на тази агломерация са необходими усилия от община Асеновград, община Куклен и община Пловдив за изграждане на 6-лентов път между Асеновград и Пловдив. През 2009 г. с държавна намеса беше изграден нов терминал на летище „Пловдив“, (намиращо се на около 8 km от Асеновград), позволяващ на час да се обработват до 4 самолета с около 800 – 1000 пътници, както и построяване на нови халета с цел създаване на възможност за престояването на над 25 самолета в денонощието на летище „Маврудово“. Градът е важно средище за религиозен и културен туризъм. Особено атрактивни са туристическите маршрути до манастирите „Света Петка“, „Свети Кирик“ и Араповския манастир. Около града има общо 5 манастира, 15 църкви и 58 параклиса,
исторически, етнографски, палеонтологичен, музей на рока[20] и винарски музей, а на 2 km от града е Асеновата крепост.
Край Асеновград се намира и комплексът за спортен лов и риболов „40-те извора“. Климатът е изключително мек през зимата и относително прохладен през лятото, което прави града и околностите примамливи за туризъм. Особено важно за туристическото и урбанизационно развитие на град Асеновград има югоизточния му район, който включва местността „Параколово“,

** За максимално бърз отговор по имотите, които Ви интересуват,
моля пратете ни кода на офертата от описанието на имота /и въпроси, ако има/
със SMS или Viber чат на тел. 0894 216 451!
КОНТИНЕНТАЛ – ДВИЖИ НЕДВИЖИМОТО – работим 24/7 уведомени със SMS или Viber чат!

Детайли

Обновено на декември 19, 2023 at 7:55 am
  • Цена в €: 83,000€
  • Вид на имот: Парцел
  • Статус на имот: Продажби
  • Адрес Асеновград, Bulgaria
  • Град Пловдив, област

Удобства в района

Запиши час за оглед

Вашата информация

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Континентал движи недвижимото
  • Континентал движи недвижимото