кодг 62059. Дворно място 1000м2 в регулация с вода и ток и собствен сондаж, на добро и спокойно място.

 • 13,500€
Конуш, Bulgaria
Продажби
кодг 62059. Дворно място 1000м2 в регулация с вода и ток и собствен сондаж, на добро и спокойно място.
Конуш, Bulgaria
 • 13,500€

Преглед

 • Парцел
 • Вид на имот

Описание

кодг 62059. Дворно място 1000м2 в регулация с вода и ток и собствен сондаж, на добро и спокойно място.

* За максимално бърз отговор по имотите, които Ви интересуват, моля пратете ни кода на имота от описанието му /и въпроси, ако има/ със SMS или Viber чат на тел. 0894 216 451!
КОНТИНЕНТАЛ – ДВИЖИ НЕДВИЖИМОТО – 24/7 със SMS или по Viber чат!

** Село Конуш отстои на 35 км югоизточно от Пловдив и на 14 североизточно от Асеновград и е разположено в красива котловина на Западна Тракия. Селото е полско, население 620 души, землище 28км2, надм. вис. 175м. Край него са открити няколко тракийски могили. Археологическите разкопки потвърждават, че в Конуш е кипял активен живот. Намерени са останки от неолита – глинени съдини, каменни брадвички, мраморни съдове. На югозапад по пътя Конуш – Избеглии се намира Голямата могила – Кулето, останка от древнотракийско селище. То се състояло от къщурки и плетища, измазани с кал. Очертанията на могилата са запазени до днес. Непосредствено до селото е разположен язовир Конуш с площ 37,68 ha. На юг и запад е заобиколен от земеделски земи. През различните периоди на годината в язовир Конуш са установени 114 вида птици, от които 21 вида са включени в Червената книга на България (1985). От срещащите се видове 42 са от европейско природозащитно значение. Като световно застрашени са включени 3 вида, а като застрашени в Европа – 9 вида. Язовирът е място с международно значение заради малкия корморан, който се среща тук по време на миграция и през зимата. Отделни двойки малки корморани се задържат тук до късно през пролетта, поради което е твърде вероятно те да останат да гнездят, ако не бъдат безпокоени и преследвани. Други два световно застрашени вида също се срещат в язовира – белооката потапница / по време на миграция/ и къдроглавия пеликан / през зимата/. Тук се намира една от най-големите в страната колонии на нощна чапла и малка бяла чапла. Язовир Конуш е едно от важните места в страната от значение за Европейския съюз за опазването на тези два вида. Язовирът е включен в „Натура 2000“
На 1.5 км източно от с. Конуш има живописна гора Тез дере, микроязовир, а на 1 км южно от селото друга гора – „Шумарата“.
Всяка година се провежда традиционният за селото събор с участието на жива музика и много хора от околията.

Детайли

Обновено на януари 17, 2024 at 4:54 pm
 • Цена в €: 13,500€
 • Вид на имот: Парцел
 • Статус на имот: Продажби
 • Адрес Конуш, Bulgaria
 • Град Пловдив, област
 • Пощенски код 4268

Удобства в района

Запиши час за оглед

Вашата информация

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Континентал движи недвижимото
 • Континентал движи недвижимото